program

Програм

Програм председничког кандидата

Поштовани грађани,


Желим и хоћу да наставим да се борим да Србија буде добро место за живот, за друштво у којем су интереси грађана, пристојних и поштених људи, наших породица и наше деце, на првом месту. Човек и његово благостање, живот – то је суштина мог председничког програма.

Време је за промену вишедеценијске катастрофалне политике и система у којем су новац и профит на првом месту, у којем се штите интереси тајкуна, страних крупних капиталиста, криминалаца, Међународног монетарног фонда (ММФ), страних банака и Брисела.

На предстојећим председничким изборима пред грађанима је јасан избор – политичке промене или пропаст, односно даље урушавање сваког сегмента наших живота и наше државе. Не само смена оних који су на власти, већ пре свега промена политике је кључни предуслов за опоравак Србије.


Посвећен сам тој борби за суштинске политичке промене пуних 18 година, од универзитетског часописа и трибина „Двери српскихˮ, преко истоимене прве српске патриотске невладине организације до данас, када делујем кроз страначки и парламентарни рад.

Не припадам политичким елитама 90-их и 2000-их, које су пресудно утицале да се нађемо у овако незавидном положају. Представљам нову генерацију српских политичара која никада није била на власти, има регуларно стечену факултетску диплому, није корумпирана и иза себе нема никакве афере.

Нисам отишао из своје земље, јер знам да Србија може и мора да буде обећана земља за нашу децу. Остао сам овде да се борим, да радим, стварам породицу и остварујем свој сан о Србији у којој ће наша деца живети боље и срећније него ми. Ако не спречимо одлазак младих и школованих, Србија нема никакву будућност. То је један од најважнијих мотива моје председничке кандидатуре: морамо зауставити даље одсељавање нових генерација из наше државе.

Супруга и ја водимо бригу о петоро деце и знамо како се у Србији тешко живи, како се народ мучи да обезбеди пристојан живот својој породици и деци. Ја хоћу то да променим. Ја сам човек из народа. Зато ми је потребна Ваша подршка да постанем председник Србије. Дужност председника обављаћу одговорно увек штитећи искључиво интересе Србије и грађана.

Не бојим се да уђем и у најтеже изазове, што сам доказао својим скупштинским наступом у протеклом периоду. Зауставићу велику пљачку народа и државе која траје више од две деценије, исисивајући и крчмећи државне ресурсе и народни новац. Стаћу на пут корупцији и криминалу у срцу државног система, а пре свега страначко-банкарским дерикожама и монополима. Вратићу достојанство, социјалну сигурност, безбедност, перспективу и наду свим грађанима Србије.

Залажем се за економски и социјално солидарно и праведно друштво. Зауставићу крађу и понижавање радника и пензионера - обезбедићу стабилан пензиони систем који ће да омогући јасну и извесну будућност свима. Пензионерима ће бити враћено све што је им је ова власт отела у претходне три године.

Моја обавеза је да проговорим и да се борим у име свих породичних људи Србије, како оних у браку тако и ванбрачних, разведених и самаца, како оних са децом тако и оних који не могу да имају децу и којима је потребна помоћ државе, посебно самохраних мајки и очева, старачких и самачких домаћинстава, свих пензионера који су опљачкани од стране ове власти, свих људи са дипломом који немају посао или раде за исподпросечне плате попут просветних радника, свих који не могу да гледају како им деца и унуци одлазе у иностранство и не враћају се. Један од мојих приоритета је да обезбедим бесплатно школовање за сву нашу децу која потичу из сиромашнијих породица.

Морамо истаћи, заштитити и подржати српску жену: од усклађивања мајчинства са пословном каријером, преко заштите здравља жена до развоја женског предузетништва и бриге за статус жена на селу. Материнство ће бити проглашено занимањем које држава помаже, а трудница и породиља најпривилегованијим особама у друштву. Јака породица значи јака Србија! Ако хоћемо јаку Србију – породица мора доћи на прво место у нашем друштву и држави, у нашим медијама, законодавству, здравственој и социјалној политици.

Зар је могуће да у 21. веку још увек немамо израђене социјалне карте становништва и систем социјалне заштите који неће дозволити да било ко у Србији умре од глади и зиме, без струје, воде и хране? Лично ћу се ангажовати да се не дозволи да било којој социјално угроженој породици у Србији буде искључена струја или да услед презадужености буду избачени из породичног дома. Сваки грађанин Србије мора имати оверену здравствену књижицу, јер у 21. веку никоме не сме бити онемогућена здравствена заштита.

Борићу се за отварање нових радних места, за право сваког човека на посао и зараду према знању и квалификацијама, а не према партијској припадности. Без радног места и посла нема јаке породице. Без јаке породице нема јаке државе. Без јаке државе нема заштите и безбедности свих њених грађана. Ту сам да заступам и радим за Ваше интересе, за све наше породице, за све наше људе, за свако наше село и град, за све Србе света. Имам посебну обавезу да проговорим и у име свих пасивних и запуштених делова Србије, у име свих заборављених, понижених и увређених грађана. Бићу глас и заштитник српског села. Јака породица значи јака Србија! Учинимо Србију поново снажном! Зауставимо процес одсељавања из наших села и мањих градова у веће градове, из Србије у иностранство.

Нема одступања од борбе за очување Косова и Метохије у саставу Србије. Нема настављања овог погубног пута у ЕУ и НАТО, окрећемо се стратешкој сарадњи са Русијом и свим слободољубивим и родољубивим народима у Европи и свету. Вратимо народу државу, да се народ поново пита и одлучује о својој судбини на референдумима. Моја је обавеза да грађанима Србије обезбедим слободу, мир, правду, економски развој и сигурност, чувајући наш духовни и национални идентитет, бринући да останемо своји на своме.

Свој мандат отпочећу у промењеним међународним околностима када се Србима и Србији отвара велика шанса. Њу може да искористи само прави српски председник нове генерације, који препознаје дух времена и геополитичке промене у Европи и свету, који жели и уме да обједини све друштвене снаге у име националног интереса.

Борим се за слободну и независну Србију, а оштро се супротстављам испуњавању налога и уцена из Брисела и Међународног монетарног фонда. Не желим да нам они кроје будућност. Поносан на нашу историју, духовност и традицију, служићу искључиво интересима свога народа и државе.

Јесам српски родољуб и на то сам поносан, то су били сви наши преци, али сам и гарант људских права и очувања националног идентитета свих грађана Србије – јер је Србија одувек била и остала домаћинска и гостољубива кућа.

Јесам истинска и жестока, права опозиција режиму Александра Вучића, али нисам опозиција Србији. Умем да подржим и похвалим све што је добро, али се и не плашим да се супротставим свему што је лоше.

Имам конкретна решења за спас и живот Србије. За разлику од бројних председничких противкандидата, нисам део овог система који нас лаже и краде већ три деценије, већ део народа и свакодневног живота породичне Србије. Зато најбоље разумем проблеме са којима се суочавају грађани.
Нисам сам у овој борби за политичке промене. У мом Председничком савету налазе се најумнији Срби данашњице. Имам са ким да се посаветујем по свим најважнијим друштвеним питањима и никада нећу одлучивати сам.

Заједно смо јачи! Србија заслужује боље, дела а не речи, јер желимо да зауставимо даље уништавање грађана и државе и да Србију поставимо на стабилне ноге, јер то морамо да урадимо за нашу земљу и нашу децу.