interes-obicnog-coveka

ДА ЖИВИМО КАО ЉУДИ

Да живимо као људи

Српска породица у 21. веку не сме да умире у старачким и самачким домаћинствима од глади и зиме, без оверене здравствене књижице, без школовања за сиромашне ђаке и студенте. Жена мора бити привилегована у нашем друштву, мора добити могућност да усклади каријеру и мајчинство, посебно када је трудница и породиља. Морамо заштити здравље жена, помоћи женско предузетништво и побољшати социјални статус жена на селу. Жене не смеју да имају мање плате од мушкараца на истом радном месту. Држава треба да подржи запошљавање чланова породица у којима ниједна члан није запослен, да подржи рађање и младе брачне парове, да омогући решавање стамбеног питања и заштити презадужене породице од одузимања породичног дома и основних средстава за живот. Пензионерима мора бити враћено све што им је отео Александар Вучић и његова бахата, криминална екипа на власти.

Нема јаке породице без посла и пристојног прихода који омогућава нормалан живот. Зато домаћи предузетник долази у први план. Смањење пореза и доприноса на зараде, ослобађање од плаћања пореза у првим годинама рада новоотворених фирми, ослобађање од плаћања пореза на инвестирање из годишњег профита, заштита права радника и Све снаге државе треба уложити у домаће банкарство и дугорочне кредитне линије за домаће предузетништво, мале и средње породичне фирме, пољопривредну производњу. Информационе технологије постају највећа индустрија 21. века у којој морамо да будемо међу најбољима. Све индустријске гране у којима можемо да заменимо увоз домаћом производњом треба да постану стратешке за државу: од прехрамбено- прерађивачке, ИТ индустрије до софистицираних услуга за трећи миленијум. Огромна шанса Србије је производња здравих производа и развој еколошки чистих производа. Србија никада не сме да прихвати увоз, узгој и промет ГМО семена и хране. То никад нећу допустити.

Нема нам бољитка без заустављања корупције и криминала у срцу државног система, без заустављања велике пљачке народа. Казне за злоупотребу државног положаја морају бити знатно веће. Неопходан нам је Закон о испитивању порекла имовине свих политичара и тајкуна. Банке не смеју да корумпирају судове који суде оштећеним банкарским клијентима. Екстрапрофит страних банака мора бити додатно опорезован. Субвенције за стране инвеститоре треба да буду преусмерене ка домаћим фирмама и инвеститорима из српског расејања.

Презадужене породице морају бити заштићене, а не да им се отима кров над главом, јер не могу да сервисирају највеће каматне стопе банака у Европи. Томе стајемо на крај! Просветни радници не смеју да имају плате које су испод републичког просека. Здравствени радници не смеју да напуштају земљу, већ морају бити материјално обезбеђени да могу нормално да раде свој високоодговоран посао. Исто важи и за наше војнике и полицајце који су материјално понижени. Безбедност наших грађана мора да дође на прво место у времену мигрантске кризе. Србија неће бити европски азилантски центар за мигранте које не прихвата ЕУ.

Највише се улаже у образовање. Свако место има бесплатан интернет, свако дете бесплатно школовање и спортске активности. Развој нових технологија и иновације ослобођене су свих намета државе и приоритетно се финансирају. Стасавају генерације најбољих ИТ инжењера, високообразоване, вредне и скупе радне снаге. Субвенције Србија даје као помоћ добрим идејама и вредним људима који отварају своје фирме и стварају хумана радна места. Моја Србија не извози људе, него софистициране услуге.

Србија не извози сировине, него прерађене, здраве производе. Складишта, силоси, мале породичне производње враћају људе на села и полако се пуне стотине хиљада напуштених домаћинстава. Села имају сву удобност живота, као и градови.

Лечење је у Србији бесплатно и свима доступно. Нема листа чекања, нити разлога за корупцију. У Србији народ не стрепи од болести. Највише се улаже у превентиву и бригу од старијим грађанима. У самоћи, старости или болести држава је ту да помогне. Нико не сме у Србији да умре од глади или да се смрзне без грејања јер му је неко исекао струју у фебруару месецу.

Србија мора променити спољно политички курс погубног пута у Европску унију која се распада. Ми немамо више кредита за још један промашај у хватању корака са светом. Рађа се нова Европа, Европа нација о којој је говорио чувени Де Гол. То доба је пред нама. Ми смо предводници нове политике у Европи, Европи после Европске уније. Та нова Европа се не може замисилити без Русије, као и без Србије. Међусобна сарадња свих земаља Европе на економској основи уз међусобно уважавање интереса тих земаља и поштовање међународног права, будућност је нове Европе.

Русија мора бити наш стратешки партнер број један. Коришћење специјалног трговинског споразума са РФ је предност коју има једино Србија. Ту прилику не смемо да пропустимо. Русија је наш ослонац у међународним институцијама која чува, заједно са Кином, територијални интергитет Србије, чувајући Косово и Метохију у саставу Србије по резолуцији 1244 Уједињених нација, не дајући западним центрима моћи да формирају лажну парадржаву Косово. Са Русијом као партнером појачаћу сарадњу по питању економије, безбедности и културне размене. Ми смо једне вере, истог порекла и историјски смо везани једни за друге. Тако треба да буде и у 21.веку. Србија никад не сме ући у НАТО пакт који нас је бобмбардовао бомбама са осиромашеним ураном и отима 15%територије Србије на Косову и Метохији, а морамо продубити сарадњу са земљама ОДКБ на челу са Русијом.

Култура се промовише и у њу се улажу значајна средства. Зато она постаје доступна свим грађанима, а уметници добијају посебан статус и привилегије. Рекреативни и професионални спорт стварају победнике, здраве, младе људе.

Честитим државним службеницима враћено је достојанство и углед у друштву. Најбољи учитељи, лекари, војници, полицијаци, лекари додатно се награђују и усавршавају о трошку државе.

Србија има Двери које отвара за искрене намере добрих, пријатељских односа у региону и целом свету, а све у интересу свог народа. Нема никве изолације и ратова у политици 21.века коју кандидујем. Напротив! У Србију су добродошли и страни инвеститори али са својим средствима, а не да отуђују и отимају већ да се такмиче добрим условима и зарадама за вредну и образовну радну снагу. Јавна добра се никада неће отуђити,а природна богатства се користе за добробит целе Србије.

Имајте вере и наде јер ово је наша Србија, а не оно што су од ње направили корумпирани политичари! Немојте никад одустати од себе, од нас, од наше Србије!

Не можемо живети без свог духовног и националног идентитета и достојанства. Вера, језик, писмо, историја, култура, обичаји и државност народа морају се поштовати. Ријалити шоу није слика наше културе, већ неморала. Хоћемо да будемо своји на своме. Хоћемо да се питамо и одлучујемо како ћемо живети у Србији. Не желим ода се о томе одлучује ван граница Србије. Ово је земља за нас, ово је земља за сву нашу децу.

Моја је била обавеза да Вам ово кажем. Ово је алтернатива за Србију. Ово је модерна српска политика за 21. век. Ово је будућност Србије. Да живимо као људи!