authorblog

Autorski tekstovi

Boško Obradović: Ko je izdajnik Kosova – vlast ili opozicija?

Boško Obradović: Ko je izdajnik Kosova – vlast ili opozicija?

Verovali ili ne, ima nešto gore i od odricanja od Kosova i Metohije, dakle od urušavanja nacionalnog integriteta i suvereniteta. A to je kada vlast odricanje od dela teritorije predstavlja kao patriotizam, a za izdaju optužuje opoziciju. To je zamena teza dostojna Gebelsa.


Ono što je jedino dobro u ovom opakom medijskom spinu jeste što su vlastodršci ovaj svoj medija-plan već javno otkrili kroz režimsku dnevnu novinu „ALOˮ u članku sa karakterističnim naslovom: „Ako ne bude dogovora oko Kosova Albanci dobijaju sve a opozicija nasilno preuzima vlastˮ, i što se potvrđuje kroz autorske tekstove Nebojše Stefanovića i Marka Đurića objavljene u Kuriru .


Ako zanemarimo to da ne može da izda onaj ko je u opoziciji, jer njegovo delovanje nema posledice po državu, već samo onaj ko je na vlasti, ovde treba detaljno razotkriti ovaj najbezočniji medijski spin u novijoj političkoj istoriji Srbije – ovako će nam predstavljati priznanje nezavisnosti Kosova:


Dakle, oni koji planiraju da potpišu pravno-obavezujući sporazum sa lažnom državom Kosovo koji znači priznanje nezavisnog Kosova od strane Srbije (SNS) – oni su patriote. Oni koji su spremni da pristanu da nezavisno Kosovo dobije članstvo u UN i time definitivno priznaju nezavisnost južne srpske pokrajine (SNS) – oni nam žele dobro. Oni koji su odmrzli zamrznuti konflikt koji su nasledili, povukli državne institucije Srbije sa KiM i predali vlast Albancima (SNS) – oni su to uradili radi mira, sigurnosti i budućnosti naše dece, posebno one na KiM. Oni će izdaju i priznanje nezavisnosti Kosova nazvati dogovorom sa Albancima, a ko normalan može biti protiv dogovora, mira, sigurnosti, budućnosti svoje dece...


Sa druge strane, oni koji su protiv pravno-obavezujućeg sporazuma sa lažnom državom Kosovo (Dveri i drugi u opoziciji) – oni su izdajnici jer sprečavaju dogovor sa Albancima. Oni koji se protive stolici Kosova u UN (Dveri i drugi u opoziciji) – oni šuruju sa Albancima i sprečavanjem dogovora prizivaju novu „Olujuˮ na sever KiM. Oni koji tvrde da Predsednik Srbije krši Ustav od potpisivanja antiustavnih briselskih sporazuma 2013. do danas i neovlašćeno dalje pregovora o KiM bez znanja Narodne skupštine (Dveri i drugi u opoziciji)  – oni izazivaju haos u Srbiji sa ciljem da sruše najvećeg sina svih naroda i narodnosti (onog za kog partijsko glasilo SNS „ALOˮ kaže da je „svoj život stavio u službu celog naroda“). Oni, dakle, koji se bore za očuvanje KiM u sastavu Srbije i suprotstavljaju vlastima koje pripremaju priznanje nezavisnog Kosova u formi potpisivanja pravno-obavezujućeg sporazuma sa lažnom državom Kosovom – oni su za rat, destabilizaciju i haos u Srbiji.


Idemo dalje: Ako ne bude dogovora sa Albancima, kaže SNS propaganda (čitaj: ako ne predamo Kosovo) – Albanci dobijaju sve (inače ako predamo Kosovo ne dobijaju sve?!). Taj odličan dogovor sa Albancima (kojim inače SNS priznaje nezavisno Kosovo) sprečavaju „zli opozicionariˮ koji su – zamislite - u dogovoru sa Albancima i optužiće predsednika Srbije za kršenje Ustava (koji on inače ne krši time što urušava teritorijalni integritet i suverenitet zemlje)?!?


Sve što je do sada urađeno u predaji KiM od strane Vučićeve vlasti je vrhunski patriotizam, a ukoliko slučajno ne uspe da ga preda do kraja i time priznajući nezavisno Kosovo obezbedi trajni mir i budućnost naše dece – zna se ko će biti kriv, Alo je to već utvrdio: „Ako se kojim slučajem ne postigne dogovor za Kosovo, dogovor za opstanak i spas srpstva na Kosovu, danas moramo jasno i glasno reći: tajkunu Đilase, prebogati i korumpirani Jeremiću i ti, Boško Obradoviću, koji si u Skupštinu doveo Hrvata Pernara koji kaže da su Srbi krivi za "Oluju", bićete odgovorni, zajedno sa Petrovićem, Stamatovićem i ostalom bratijom!ˮ


Zato, poštovani građani Srbije, kako nas ubeđuju Marko Đurić, Nebojša Stefanović i list Alo treba pustiti da onaj koji se sastaje sa Tačijem i Haradinajem potpiše pravno-obavezujući sporazum, jer u suprotnom čeka nas mračni scenario da opozicija (koja kako kažu šuruje sa Albancima, samo se ne zna sa kojim kad je one glavne – Tačija i Haradinaja za partnere već uzeo predsednik) izazove haos i dođe na vlast.


 

Autor je narodni poslanik i predsednik Srpskog pokreta Dveri.