authorblog

Autorski tekstovi

Boško Obradović: Hvala Johanesu Hanu što nas nije pozvao na sastanak

Boško Obradović: Hvala Johanesu Hanu što nas nije pozvao na sastanak

Ko će iz opozicije danas otići na kanabe kod briselskog komesara Johanesa Hana i zašto? Dveri sigurno neće.


Prvo, ne volimo da nas postrojavanju nižerazredni činovnici briselskog CK EU.


Drugo, muka nam je od njihovog licemerja – juče se ližu sa Vučićem, danas glume sastanak sa opozicijom, a već šest godina favorizuju aktuelni režim jer im ispunjava sve želje, uprkos katastrofalnom stanju u pravosuđu, medijima i borbi protiv kriminala i korupcije u Srbiji.


Treće, i najvažnije, ima duboke logike da se Han juče video sa kolonijalnim upravnikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a danas sa njegovim istomišljenicima u opoziciji po pitanju priznanja nezavisnog Kosova, da čisto još jednom proveri da li sve stoji kako treba pred završnicu.


Naime, za priznanje nezavisnog Kosova, brisanje preambule o KiM iz Ustava i ispunjenje svih drugih uslova iz EU Vučiću su potrebni saveznici u opoziciji i to je jedina poenta današnjeg sastanka lidera opozicije sa Hanom.


Ili, neko možda smatra da su Čedomir Jovanović, Dragan Šutanovac i Nenad Čanak opozicija Vučiću?


Ko jedini iz opozicije nije pozvan u ovo društvo za izdaju KiM? Jedino Dveri i DJB, ako ne računam ostale iz opozicije koji sede u lokalnim vlastima sa SNS. Oni su mogli juče da idu na sastanak kod Vučića. Moram da izrazim svoju veliku zahvalnost Johanesu Hanu što nismo pozvani na ovaj folirantski skup. Time je poslata jasna poruka biračima u Srbiji ko nema gazdu u Briselu, ko nije na njihovim jaslama i ko predstavlja pravu opoziciju u Srbiji.


I da se razumemo još jednu važnu stvar: Dveri nisu antievropska stranka, naprotiv. Johanes Han i briselska birokratija su antievropska vlast. Srbija je u Evropi, Srbi su Evropljani, mi pripadamo evropskoj hrišćanskoj civilizaciji i ne smemo da dozvolimo da se Evropa pretvara u nešto drugo. Dveri su danas najmoderniji evropski pokret u Srbiji, jer širom evropskih zemalja na izborima sve više pobeđuju političke opcije koje imaju sličan program sa Dverima jer se protive diktatima iz Brisela. Mi ne želimo da nam Johanes Han određuje kako ćemo živeti u Srbiji. Ko to želi ide sa njim na sastanak.


Evropski komesar će sigurno biti zadovoljan posetom Srbiji: juče se video sa jednim vernim slugom, a danas će se uveriti da ima i alternativu u drugima koji su spremni da mu verno služe ako ovaj prvi bilo šta zakaže. A do sada nije.

 


Autor je predsednik Srpskog pokreta Dveri